Waarom kiest WELLL. voor de pigmenten van Swiss Color voor Permanente Make-Up ?

Bij de keuze voor een merk waarbij we gaan werken met pigmenten IN de huid vonden wij het zeer belangrijk dat we een goede research deden voordat we onze keuze maakten. Daarbij stonden kleurstabiliteit en gezondheid natuurlijk voorop.

Permanente Make Up Salon Welll Vlaardingen

IJzeroxides in pigment

Er zijn helaas nog veel merken die gebruik maken van pigmenten waarin ijzeroxides zitten. IJzeroxides komen voor in anorganische pigmenten die oorspronkelijk werden gewonnen uit mineralen. Deze pigmenten bestaan dan meestal uit oxides van metalen.

De afgelopen decennia werd verondersteld dat ijzeroxide pigmenten uiterst veilig waren en het meest stabiel. De laatste jaren vindt men echter steeds meer bewijzen dat ijzeroxide pigmenten zeer belastend zijn voor het lijf en vervelende sporen achter laten.  Deze ijzeroxides kun je na verloop van tijd soms duidelijk in de huid zien. Door zuurstof in je bloed (oxidatie) gaat die kleur letterlijk roesten, en wordt dus rood!

Een paar andere voorbeelden van zware metalen en welke kleur ze na verloop van tijd in de huid achterlaten:

·  Kobalt (wordt blauw)

·  Tartrazine (wordt geel)

U kunt zich voorstellen dat niemand met gele, blauwe of rode PMU zou willen rondlopen!

Permanente Make up pigmenten

De permanente make-up pigmenten van Swiss Color

Er zijn vele merken pigmenten voor permanente make-up. Uit onze research is gebleken dat alleen Swiss Color meer biedt dan de eisen waaraan een PMU-pigment volgens de regels moet voldoen. 

Swiss Color heeft dankzij jaren van onderzoek met recht de naam marktleider van meest stabiele pigment verworven. De pigmenten van Swiss Color voldoen aan de volgende eisen:

·  Fijne pigmentsoort

·  Pigment blijft stabiel in de huid

·  De huid neemt de pigmenten direct op waardoor er geen uitlopende lijnen ontstaan.

·  Vrij van ijzeroxide

·  Geen conserveringsmiddelen

·  Geen allergie-verwekkers

·  Geen geurstoffen

·  Getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria

·  Zeer hoog fotostabiel (na verloop van tijd vervaagt de kleur op natuurlijke wijze maar verandert NIET van kleur, dus het wordt niet rood of paars)

·  Minder pijn bij de klant omdat er zeer zacht gewerkt kan worden

·  Vrij van AZO, zware metalen, PAK en NDELA (dit zijn stoffen die giftig, kankerverwekkend zijn, of allergische reacties kunnen veroorzaken)

Door de ontwikkelingen en de patenten die Swiss Color heeft verkregen is allergie nagenoeg uitgesloten en blijven alleen de voordelen over van ijzeroxide-vrij werken. 
U kunt er dus op vertrouwen dat WELLL. alleen de beste producten gebruikt voor onze permanente make-up! Wilt u meer weten over de mogelijkheden van PMU? Neem contact met ons op voor meer informatie, wij vertellen u er graag alles over!