Waxen voor heren

Ook mannen kunnen bij Welll. terecht voor een wax behandeling. Op dit moment is ruim 20% van onze klanten man en dit aantal groeit!
Wanneer je je nog niet eerder hebt laten waxen heb je waarschijnlijk best wat vragen. Daarom beantwoorden we de hieronder de meest gestelde vragen:

Doet waxen pijn?

We kunnen niet liegen, het doet een beetje pijn. De één is er iets gevoeliger voor dan de ander. Sommigen vergelijken het met het lostrekken van een pleister: Het voelt even vervelend maar zodra die eraf is, voel je geen pijn meer. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat er geen enkele persoon is die niet gewaxt kan worden. Zie je er tegenop om gewaxt te worden of heb je ooit een slechte ervaring meegemaakt? Dan is het verstandig om voor de Sensitive Wax behandeling te kiezen. Wij nemen dan meer tijd voor je en kunnen je de juiste hulp bieden om toch door te zetten.

Welke lichaamsdelen kun je laten waxen?

Alle lichaamsdelen kunnen gewaxt worden, behalve het hoofd. De hoofdhuid is hier niet geschikt voor.  Hier vind je alle mogelijkheden en behandelingen.

Hoe lang blijven de haartjes weg?

Het verschilt echt per persoon maar je zult in de eerste 3 weken na je waxbeurt een geringe teruggroei zien. Pas na 3 weken zal de groei weer doorkomen. Het is dus aan te raden iedere 4 weken te waxen. Bij klanten die altijd geschoren hebben komt het super gladde resultaat meestal een paar behandelingen later, dit i.v.m. met trage stoppeltjes die nog uit moeten groeien. Ben je eenmaal een diehard waxer dan zul je zien dat de haargroei echt afneemt!

Hoe kun je je het best voorbereiden op een waxbehandeling?

Zorg ervoor dat je haartjes minimaal een halve centimeter lang zijn. Dat betekent over het algemeen dat ze ongeveer 2 weken hebben kunnen groeien. Als ze te kort zijn kan de wax ze niet ‘pakken’. Gebruik voor een behandeling liever geen creme of lotion. En hygiëne is natuurlijk ook van belang. We werken met schone spatels en schone wax potten in een schone, gedesinfecteerde behandelkamer. Van jou verwachten we dat je ons met een gezonde lichaamshygiëne komt bezoeken. Dus: fris gedoucht en lekker ruikend.

Ook belangrijk om te weten:

Na de wax behandeling staan de haarfollikels een tijdje open. Daardoor bestaat er de kans dat er bacteriën in komen. Lees daarom goed de volgende tips, die na het waxen voor langdurig mooi resultaat zorgen:

  • Binnen 48 uur na de behandeling geen gebruik maken van een stoomcabine, zwembad of zonnebank.
  • Raak je huid zo min mogelijk aan.
  • Reinig je huid de eerste 48 met een neutraal maar antibacterieel product, zo krijgen de bacteriën geen kans.

We zijn ervan overtuigd dat waxen voor iedereen mogelijk is en willen je dit graag laten ervaren. Je bent van harte welkom bij onze salon in Vlaardingen!

Wil je ook een wax behandeling proberen? Bel 06-27541199 voor meer informatie, of boek hier direct je afspraak!